top of page

Leren Fermenteren: Kombucha
Met Fien van Fluisterkruid op 9/3/2025

Kombucha is een natuurlijk sprankelende, gefermenteerde thee vol probiotica, enzymen, antioxidanten en nog eens lekker ook. Dit drankje heeft oneindig veel mogelijkheden wanneer het aankomt op smaken en ingrediënten. Als je de basis beheerst, kan je eindeloos experimenteren.

​​
 

Wat mag je verwachten:

​

  • Wat is kombucha?

  • Het waarom van kombucha?

  • Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Regels en hygiëne rond kombucha brouwen

  • Kombucha maken: scoby en startersvloeistof voor een eerste fermentatie

  • Presentatie bij een tweede fermentatie van kombucha

  • Lekkere proevertjes en hapjes
    ​

Om thuis meteen aan de slag te kunnen krijg je het volgende mee naar huis:​​

​

  • Eerste fermentatie met scoby en startersvloeistof

  • Tweede fermentatie

    • starter set met 2 weckbokalen en bijhorende materialen - handdoek en rekkers

  • Infofiches met recepten​


​​

​​​

Fien van Fluisterkruid is herboriste.

​Vanuit een passie voor wilde (eetbare) planten en fermenteren, deelt ze haar kennis tijdens verschillende workshops. Naast kombucha, werkt ze ook rond
niet-gefermenteerde drankjes en wildpluk.
Wie weet volgt er zo nog wel eentje, hou daarvoor onze socials in de gaten!​

​

Kan je er niet bij zijn maar heb je wel interesse in deze workshop of meer werk van Fien?
Kijk dan even op de instagrampagina van @Fluisterkruid.

​​​​​​​​​​

  • Prijs: 75 euro

  • Start workshop: 14.00

  • Duur workshop: 2,5 uur

  • Maximum aantal deelnemers: 10

​

Reserveren doe je via het contactformulier op deze pagina.
Na de reservatie ontvang je een e-mail met de betaalgegevens. Na het overschrijven van dit bedrag is je reservatie compleet!​​

​​​

Praktisch​

  • Er is gratis parking, maar fiets is koning(in)!

  • Er kan iets gedronken worden uit de bar. Betalen hiervoor kan met de kaart. Water is steeds inclusief.

  • Annuleren kan tot 14 dagen voor het event​​

  • De locatie is momenteel moeilijk toegankelijk voor minder mobiele personen, aarzel niet om ons te contacteren bij twijfel

​

De workshop gaat door in de serre van Roof Food, op het dak van bedrijvencentrum De Punt.
 

Kerkstraat 108

9050 Gentbrugge

 

Bedankt voor je reservatie! Je ontvangt binnenkort een e-mail met betaalgegevens!

  • alt.text.label.Instagram

@rooffoodgent

©2024 Roof Food

bottom of page