afscheid

Na zeven jaren vol mooie avonturen hebben we beslist om Roof Food stop te zetten en de daktuin over te laten. We zijn momenteel volop in gesprek met verschillende kandidaten. Binnenkort brengen we je meer nieuws over het nieuwe leven op de daktuin. Intussentijd is Roof Food gesloten en het dak niet toegankelijk voor rondleidingen.

Benieuwd naar onze afscheidsbrief? Lees hem hier.

Dakmoestuinen
Waarom kropen wij het dak op? Ruimte is een schaars goed in België, en dat terwijl de meeste stadsdaken niet benut worden. Wij vonden dat het wel iets ambitieuzer mocht dan enkel zonnepanelen en mosplantjes. Waarom het dak of binnentuin van een gebouw niet inrichten als moestuin? Een dakmoestuin brengt mensen bij elkaar, vergroent en verkoelt. Ze zorgen voor meer biodiversiteit in de stad en helpen mee water te bufferen. Bovendien geven ze stadsbewoners de kans om dicht bij huis in contact te komen met lokaal geteelde en gezonde voeding en deze ambacht niet verloren te laten gaan.
20C9F551_F719_4C48_B259_7A5D0AA3B189.jpeg
6EC145F2_A0A8_4F6C_8FF7_52D8ECF92558.jpg
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg
De groene kroeg
Wij geloven sterk in collectieve stadsmoestuinen, een groene plek die door een zelfsturende gemeenschap wordt beheerd. Een plek waar je in de gezonde buitenlucht kan ‘binnenstappen’ om er een willekeurige buur bezig te zien of zelf te wroeten in de aarde. Kortom, de bruine kroeg van vroeger wordt de groene kroeg van morgen. Geen individuele volkstuintjes, maar een tuin waar je samen de vruchten plukt en waar gevierd wordt. Een rijke diverse groep zorgt voor een waaier aan talenten die de bloei van de tuin ten goede komen.
Poulains en connaisseurs
De kennis over het verbouwen van voedsel is schaars goed. De laatste jaren staat moestuinieren meer dan ooit weer in de kijker, maar de natuur laat zich niet begrijpen in slechts enkele lessen of workshops. Nee, vallen en opstaan is volgens ons de beste leerschool. Onder onze dakboeren vinden we zowel connaisseurs als onbezonnen poulains. Deze mix zorgt ervoor dat je als dakboer niet direct alles hoeft te weten maar op een natuurlijke manier kan bijleren, op jouw tempo. Ook onze connaisseurs genieten ervan om hun kennis door te geven.
leer ons kennen

Meer dan 5 jaar pionieren wij in stadslandbouw. Benieuwd naar wat Roof Food in petto heeft?

*

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
A3CC2F9F_42CC_40BD_9D7F_3D6EF7BF324E.jpeg
zaterdag 18 september 2021
Unieke opportuniteit. Stel je kandidaat voor 1 oktober!
Lees meer