HAAL MEER UIT JE DAK

De meeste stadsdaken zijn onbenut, terwijl iedereen op zoek is naar natuur in de stad. Waarom het dak of binnentuin van je gebouw niet inrichten als moestuin? Je helpt mee aan de vergroening en verkoeling van de stad, en ondersteunt korte-keten en biodiversiteit.

Wil je ook een stadslandbouwproject realiseren op je gebouw of nieuwbouwproject? Wij ondersteunen bouwpromotoren, de zorgsector, retail en overheden in het opzetten van succesvolle stadslandbouwprojecten. Met vijf jaar ervaring in de uitbating van een dakmoestuin adviseert ROOF FOOD je niet enkel technisch maar ook commercieel.

Wij bieden volgende diensten aan:

haalbaarheidsstudies (concept/investeringen/meerwaarde/technische vereisten)

ontwerp (technisch/tuinontwerp/business plan)

opbouw community

aanleg en realisatie

onderhoud

VRAAG HIER EEN OFFERTE AAN
dakdiners.png
REFERENTIES
Momenteel werken wij met volgende klanten.
Schermafbeelding_2020_06_13_om_10_41_36.png
Schermafbeelding_2020_06_13_om_10_45_32.png
Schermafbeelding_2020_06_13_om_10_42_24.png
wat zijn de voordelen?
Schermafbeelding_2020_06_13_om_10_34_29.png GEZONDHEID

Een dakmoestuin biedt stadsbewoners een laagdrempelige toegang tot lokaal geteelde, gezonde voeding. Wie op bezoek komt of mee helpt tuinieren, ondervindt ook het weldoend effect van bezig zijn met de natuur, met je eigen voeding te telen, met planten laten groeien. Maar ook de andere stadsbewoners genieten mee: groene daken zorgen voor een aangenamere woonomgeving. Zicht op groen brengt rust en zorgt voor een gevoel van welbehagen.

dakmoestuin_rooffood.jpg economisch

Een daktuin geeft naam en uitstraling aan het gebouw. Het gebouw wordt een gekende plek, met een positieve aantrekking voor de buurt, de bewoners/bedrijven die er huizen en andere stadsbewoners. Met andere woorden, je creëert een meerwaarde op je vastgoed.

Een dakmoestuin zorgt voor werkgelegenheid. Niet alleen bij het tuinieren zelf, maar ook bij alle activiteiten rond de daktuin, zoals catering, dakdiners en –rondleidingen, workshops, een shop van planten en producten gemaakt van de oogst, enz.

Ook niet onbelangrijk: de daktuin beschermt je dakdichting en verdubbelt de levensduur van je dak.

daktuin_rooffood.jpg MILIEU

Dankzij groene daken kan een stad zijn CO2-voetprint drukken en is er meer lokaal geteeld voedsel (korte keten). Dakmoestuinen koelen bovendien de stad én het gebouw af. Ze zorgen voor meer biodiversiteit in de stad en helpen mee water te bufferen.

Schermafbeelding_2020_06_13_om_10_36_12.png sociaal

Een dakmoestuin brengt mensen bij elkaar, of het nu de buurtgemeenschap is, de huurders van het gebouw of stadsbewoners. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, samen (leren) tuinieren en opnieuw de waarde ontdekken van verse en gezonde voeding, in een open en gemoedelijke sfeer.