dinsdag 26 mei 2015

Eerste dakmoestuin van ROOF FOOD

Na onze oproep in de Gentenaar kregen we al snel reactie van restaurant Gaston dat er een rooftop restaurant uitbaat. 1 mei legden we er onze eerste dakmoestuin van 50 vierkante meter aan. Daar zullen we experimenteren met verschillende substraten en nagaan wat goed gedijt op een dak en wat niet. Meer nieuws volgt later. Vanaf september zullen we er workshops organiseren en de vruchten van onze labeur gebruiken we in eigen keuken. 

De dakmoestuin werd aangelegd op de Dag van de Arbeid. Niet toevallig, want er moest maar liefst 10 kubieke meter aarde het dak op. Hierbij willen we nogmaals al de vrijwilligers bedanken voor de hulp, Kruiden Claus voor de prachtige kruiden, Peltracom voor onze vruchtbare grond, Canopy voor het materiaal en hulp bij de aanleg, Avecom voor de logistieke hulp en ondersteuning, Galveston en Gaston, voor de prachtige locatie! Een volledige timelaps van de aanleg van de dakmoestuin vind je hier

_DSC9764
_DSC9768
_DSC9758
_DSC9779
_DSC9776
_DSC9771
_DSC9775
_DSC9774
_DSC9818
_DSC9809
_DSC9817
_DSC9806
_DSC9824
_DSC9891

Recente blog items


A3CC2F9F_42CC_40BD_9D7F_3D6EF7BF324E.jpeg

Unieke opportuniteit. Stel je kandidaat voor 1 oktober!
7209C64E_2446_4247_9AFD_F04FEEC72670.jpeg

Na zeven jaren vol mooie avonturen heb ik beslist om Roof Food stop te zetten.
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg

Binnenkort extra moestuin ruimte! Word jij ook dakboer?