zaterdag 1 juli 2017

WILDE PLANNEN

De zomer is ontegenzeglijk in het land, met danig enthousiasme. Onze voorraad regenwater houdt voorlopig stand, bijgevolg barst onze dakmoestuin net als de terrasjes uit zijn voegen. Iederéén is blijkbaar dorstig.

Tijdens de zomermaanden is onze moestuin een waar lusthof (net als de terrasjes). Bij ons echter zijn de bijen heer en meester.

Deze botergeile wezens zorgen ervoor dat het dak er in vol ornaat bijstaat. Onze courgettes zijn nog net niet loops. En wij hebben wilde plannen.

Om al dat avontuur te kunnen torsen gaan we er eerst en vooral even tussenuit.

In augustus staat een nieuwe outfit als eerste op de agenda.

De dakmoestuin krijgt deze zomer een nieuwe plunje. Een gare architectuurstudenten gaan de eerste twee weken van augustus aan de slag om er een vernuftige tentstructuur op te zetten. Zo kunnen we in de toekomst ook van het dak genieten als moeder natuur eens een mindere dag heeft.

Wie de resultaten wil komen inspecteren, het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes van dichtbij wil meemaken en de nodige gevolgen vandien wenst te savoureren is vanaf 18 augustus bijzonder welkom op één van onze dakdiners.

Wij brengen u een degustatiemenu temidden van het groen inclusief inwijding in de wereld van ROOF FOOD en de gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan. Wees er als de kippen bij want de plaatsen zijn beperkt.

Met dank aan de bloemen en de bijtjes.

Handjes boven tafel!

Recente blog items


Screen_Shot_2017_10_27_at_11_48_29.png

Met trots kunnen wij u melden dat we bij de 12 finalisten zijn voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. Deze grote prijs, opgericht in 2007, beloont al 10 jaar inspirerende initiatieven die met succes de principes van duurzam...
DSC6313.JPG

In lang vervlogen tijden, startten we met het bedelen van dakschotels. Daar kwamen vervolgens een potige moestuin, teambuildings én catering op maat bij. Zoals elk kleintje groeiden ook onze spruiten. Onze duurzame catering is opengeblo...
Cabbage_bra.jpg

Elk jaar moeten we erdoorheen, die barre weken waar moeder natuur even op congé is. Die tijdsspanne waar wij, seizoensgroentenstrijders wel heel erg creatief moeten worden.