donderdag 26 oktober 2017

Stem ROOF FOOD naar de Prijs voor Toekomstige Generaties

Met trots kunnen wij u melden dat we bij de 12 finalisten zijn voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties.

Deze grote prijs, opgericht in 2007, beloont al 10 jaar inspirerende initiatieven die met succes de principes van duurzame ontwikkeling integreren in hun dagelijkse werking.

Via de website kan het grote publiek haar stem uitbrengen op haar drie favoriete projecten. Het project met het grootste aantal stemmen ontvangt de Publieksprijs 2017 op 16 november in het BEL (Tour & Taxis) in Brussel.

Online stemmen kan t.e.m. 15 november

Waarom u op ons zou stemmen?

Dat wij duurzaamheid hoog in het vaandel dragen staat buiten kijf.

Seizoensgebonden ingrediënten zijn voor ons de logica zelve, korte keten een gegeven en wegwerpverpakking uit den boze. Duurzaam transport met bijgevolg cambio- en fietstetris valt misschien nog eens te overpeinzen.

Onze fantastische studenten die ons bijstaan op grotere evenementen, worden vriendelijk verzocht - en blijken bijzonder gewillig - om potjes mee te brengen voor eventuele overschotjes, zodat er niets verloren gaat.

Onze dakmoestuin voorziet ons niet enkel van inspiratie en ingrediënten, een groendak zorgt ook voor water- en luchtzuivering van de leefomgeving en draagt bij aan de biodiversiteit in de stad.

Om ook anderen te inspireren en te enthousiasmeren organiseren wij teambuildingactiviteiten, lezingen en infosessies.

Hoort u het ons graag zelf vertellen? Bekijk dan hier het filmpje

Er mag dus gestemd worden! (liefst op ons uiteraard).

U helpt ons - en de toekomstige generaties - met enkele sympathieke klikken.

Alvast hartelijk bedankt!

Sabien, Nine , Aram en Marie

Recente blog items


DSC6313.JPG

In lang vervlogen tijden, startten we met het bedelen van dakschotels. Daar kwamen vervolgens een potige moestuin, teambuildings én catering op maat bij. Zoals elk kleintje groeiden ook onze spruiten. Onze duurzame catering is opengeblo...
Rooffooddakdiners.jpg

De zomer is ontegenzeglijk in het land, met danig enthousiasme. Onze voorraad regenwater houdt voorlopig stand, bijgevolg barst onze dakmoestuin net als de terrasjes uit zijn voegen. Iederéén is blijkbaar dorstig. Tijdens de zomerm...
Cabbage_bra.jpg

Elk jaar moeten we erdoorheen, die barre weken waar moeder natuur even op congé is. Die tijdsspanne waar wij, seizoensgroentenstrijders wel heel erg creatief moeten worden.