zondag 8 april 2018

ROOF FOOD zoekt ondernemende manager

ROOF FOOD is een sociaal-innovatief bedrijf dat stadslandbouw koppelt aan korte keten catering. Op het dak van bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge worden groenten gekweekt die nadien verwerkt worden tot hoogstaande vegetarische catering voor bedrijven en professionele organisaties. Tijdens de zomermaanden wordt een gastronomisch pop-up restaurant gehouden op het dak. Meer informatie vind je op onze website.

Onze missie is om gezonde en ecologische voeding dichter te brengen bij het brede publiek en daarbij een sterk en duurzaam verhaal te brengen. Dit doen we door het aanbieden van rondleidingen, korte-keten catering, pop-up restaurant en advies voor het opzetten van korte-keten projecten.

Wat zijn onze waarden?

ROOF FOOD is een waarden gedreven organisatie. Dit is ons DNA:

Korte keten

ROOF FOOD is uniek omdat wij thuis zijn in elke schakel van de keten, van veld tot bord. Dit zorgt voor minder voedselverspilling, meer inspiratie en meer transparantie. Dit vormt de rode draad doorheen het bedrijf.

Sociale innovatie

ROOF FOOD is een coöperatie die inzet op een sociaal-innovatieve manier van ondernemen. Zo zetten we hard in op intrapreneurship, betrokkenheid van de medewerkers, samenwerking met sociale tewerkstellingsorganisaties, ...

Winstgedreven

ROOF FOOD is een coöperatieve vennootschap en wil haar boontjes graag zelf doppen, onafhankelijk van structurele subsidies. Wij streven naar winst, zowel maatschappelijk als financieel.

ROOF FOOD is een jong bedrijf dat werd opgericht eind 2014. Sindsdien hebben we een bloeiende dakmoestuin en catering zaak op poten gezet en een sterk driekoppig team bijeengebracht.

ROOF FOOD heeft groeiplannen en biedt vanaf september adviesverlening aan om nieuwe korte-keten projecten op te zetten. In functie van deze verdere uitbouw splitsen we ROOF FOOD organisatorisch op in twee afdelingen::

FOOD (catering, dakdiners)

ROOF (dakmoestuin, rondleiding, lezingen en adviesverlening)

Daarom zijn we op zoek naar een dynamisch persoon die het FOOD-luik runt en hier verder een bloeiend succes van maakt.

Je takenpakket

  • Je bent verantwoordelijk voor FOOD en bouwt deze verder uit.
  • Je bent verantwoordelijk voor de gezonde financiële resultaten van de afdeling. Je hebt kennis van de bedrijfscijfers en bent continu bezig om deze te optimaliseren: marges, jaarrekening, benodigde omzet, personeelskosten, ... en rapporteert hierover aan de Raad Van Bestuur.
  • Samen met Sabien (hoofd van afdeling ROOF en lid van Raad Van Bestuur) denk je mee na over de strategie en organisatie van het bedrijf.

  • Je staat in voor de sales, de marketing en het accountmanagement.

  • Je organiseert samen met het team een pop-up restaurant (dakdiners) op het dak: ticketverkoop, communicatie, organisatie, dakinfrastructuur klaarzetten, ...

  • Je staat in voor de personeelsadministratie en stuurt het team aan.

  • Je bent verantwoordelijk voor alle wettelijke verplichtingen zoals verzekeringen, witte kassa, sociale zekerheid, FAVV.

  • Collega’s Nine en Aram ontfermen zich over de uitvoering van de catering opdrachten maar bij grote cateringopdrachten ondersteun je waar nodig (bijvoorbeeld aansturing van het zaalpersoneel, klant te woord staan, logistieke ondersteuning).

Je profiel

  • Je bent ondernemend en dynamisch.
  • Je visie en waarden sluiten sterk aan bij deze van ROOF FOOD en van het team. Je hebt zin om duurzaamheid een fris en nieuw gezicht te geven.
  • Je bent een goede verkoper en klantvriendelijk ingesteld.

  • Je hebt voeling met cijfers en hebt talent voor administratie.

  • Je hebt aandacht voor de maatschappelijke impact.

  • Je kan goed leiden, organiseren en bent stressbestendig.

  • Je hebt affiniteit met de horeca. Ervaring in de zaal is een pluspunt.

  • Je hebt verantwoordelijkheidszin en gaat geen uitdaging uit de weg.

  • Je bent goed in samenwerken.

  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden we jou aan?

  • Een gevarieerde droomjob voor al wie creatief en duurzaam in de horeca wil bezig zijn.
  • De mogelijkheid om een succesvolle en inspirerende catering zaak verder te laten groeien.
  • Een uitdagende werkplek met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

  • Een voltijdse betrekking (in loondienst of als zelfstandige) waarin je zo snel mogelijk start.

  • Een competitief loon.

  • Een aantrekkelijke werkplek in bedrijvencentrum De Punt te Gent.

  • Positieve werkomgeving gecombineerd met een doe-mentaliteit.

  • Een fantastisch team dat zich 100 % inzet voor ROOF FOOD.

  • Mogelijkheid om op termijn tot het kapitaal toe te treden. Dit moedigen we warm aan.

Heb je interesse?

Stuur uw kandidatuur (cv en vooral motivatiebrief) ten laatste op 30 april naar sabien@rooffood.be. De week nadien laten we weten wie uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek. Deze gesprekken gaan door op 8 mei.

Wij hebben enkel oog voor competenties. Leeftijd, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking, afkomst en nationaliteit zijn voor ROOF FOOD niet relevant voor het uitoefenen van een job.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Sabien Windels, +32 479 71 72 11.

Recente blog items


21042294_130663404221531_4039544757683224576_n.jpg

Na een erg geslaagde zomer-editie van vorig jaar, waar we 500 smullers mochten ontvangen, serveren wij opnieuw onze dakdiners.
Screen_Shot_2017_10_27_at_11_48_29.png

Met trots kunnen wij u melden dat we bij de 12 finalisten zijn voor de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. Deze grote prijs, opgericht in 2007, beloont al 10 jaar inspirerende initiatieven die met succes de principes van duurzam...
DSC6313.JPG

In lang vervlogen tijden, startten we met het bedelen van dakschotels. Daar kwamen vervolgens een potige moestuin, teambuildings én catering op maat bij. Zoals elk kleintje groeiden ook onze spruiten. Onze duurzame catering is opengeblo...