zondag 13 januari 2019

ROOF FOOD ZOEKT ONDERNEMENDE DAKBOER(IN) (M/V/X)

ROOF FOOD

ROOF FOOD gelooft in de kracht van de natuur als inspiratiebron. Met onze dakmoestuin bieden wij de stedeling een frisse kijk op de natuur in de stad.

Wij bieden korte-keten catering op basis van kraakverse groenten. Tijdens de zomermaanden wordt onze dakmoestuin omgetoverd tot een gastronomisch pop-up restaurant. We organiseren rondleidingen en adviseren nieuwe stadslandbouwprojecten.

De moestuin op het dak van bedrijvencentrum De Punt te Gentbrugge

ROOF FOOD is een jong bedrijf dat werd opgericht eind 2014. Sindsdien hebben we een bloeiende dakmoestuin en catering zaak op poten gezet en een sterk vierkoppig team bijeengebracht.

De voorbije jaren lag de focus op het bereiken van een groot en trouw publiek, het exploreren van de mogelijkheden van de dakmoestuin, het verfijnen van onze bedrijfscatering en dakdiners en het creëren van een heel geëngageerd team. Nu we dit bereikt hebben, willen we ons verdienmodel scherpstellen en meer in de diepte gaan. Een dakmoestuin die ten volle inspireert en produceert moet meer dan ooit de kern van ROOF FOOD zijn.

Daarom zijn we op zoek naar een dynamisch persoon die de dakmoestuin verder laat floreren en de opgedane ervaring consolideert. Zo willen we het korte-keten verhaal verder uitdragen en nieuwe projecten opzetten in de toekomst.

WA T ZIJN ONZE WAARDEN?

ROOF FOOD is een waarden gedreven organisatie. Dit is ons DNA:

Korte keten

Elke schakel van de keten is ons vertrouwd, van veld tot bord. Dit zorgt voor minder voedselverspilling, meer inspiratie voor de keuken en meer transparantie voor de klant.

Sociale innovatie

ROOF FOOD is een coöperatie die inzet op een sociaal-innovatieve manier van ondernemen. Zo zetten we hard in op intrapreneurship, betrokkenheid van de medewerkers en willen we ook de samenwerking met sociale tewerkstellingsorganisaties integreren in onze werking.

Winstgedreven
ROOF FOOD is een coöperatieve vennootschap en wil haar boontjes graag zelf doppen, onafhankelijk van structurele subsidies. Wij streven naar winst, zowel maatschappelijk als financieel.

JE TAKENPAKKET

Je bent verantwoordelijk voor de groei en bloei van onze dakmoestuin (500 vierkante meter). Jaarlijks stel je een teeltplan op waarbij rekening gehouden wordt met verschillende factoren (kwaliteit en smaak, behoeften van keukenteam, opbrengst/vierkante meter, vormgeving, omstandigheden van dakmoestuin, educatieve waarde, eenvoud om te onderhouden). Dit gebeurt in nauw overleg met het keukenteam en Sabien. Vervolgens voer je het teeltplan uit door te zaaien, verspenen, planten, wieden, oogsten, bewateren, mulchen, ..

Je bent verantwoordelijk voor de infrastructuur en logistiek van de dakmoestuin. Je zorgt voor de jaarlijkse op- en afbouw van ons pop-up restaurant (tent, tafels, stoelen, buitenkeuken) in samenwerking met de rest van het team. Verder zorg je voor het onderhoud van het houten terras en het tuinmateriaal (winterberging, reiniging, herstellingen) en de af- en aanvoer van materialen door naar het containerpark of bepaalde leveranciers (plantgoed, compost, ..) te rijden.

Je experimenteert met bepaalde teelttechnieken (meerjarige planten, slimme plantcombinaties, verticale landbouw, bodembedekking) en bemesting (bokashi, compost). Je verzamelt en analyseert data (productiecijfers, watergebruik, …). Deze data gebruik je om de tuin continu te verbeteren. Je zet nieuwe systemen op (compostering, irrigatie, hef- en liftsysteem) om de cirkel zoveel mogelijk te sluiten. Je krijgt hiervoor ondersteuning van het ILVO (Instituut voor Landbouw en Visserij onderzoek) en ProNatura. Je maakt een index van geschikte rassen die kunnen aangewend worden voor daklandbouw en verdiept je steeds meer in intensieve dakmoestuinen. Je ondersteunt Sabien (op termijn) met teelttechnisch advies bij het aanleggen van nieuwe daktuinen.

Je coördineert meewerkdagen op de dakmoestuin met vrijwilligers. Je verzorgt rondleidingen door groepen te ontvangen op ons dak en hen mee te nemen in ons verhaal.


JE PROFIEL
 • Je visie en waarden sluiten sterk aan bij deze van ROOF FOOD en van het team. Je hebt zin om duurzaamheid een fris en nieuw gezicht te geven
 • Je bent bezeten door planten en bent geïnteresseerd in permacultuur
 • Je hebt een uitgebreide plantenkennis en hebt relevante ervaring in tuinieren en/of landbouw

 • Je bent handig en praktisch ingesteld

 • Je bent ondernemend en dynamisch

 • Je bent leergierig en analytisch

 • Je hebt aandacht voor de maatschappelijke impact van het bedrijf

 • Je hebt verantwoordelijkheidszin en gaat geen uitdaging uit de weg

 • Je bent goed in samenwerken

 • Je bent een vlotte coördinator en communicatief

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B

 • Een professionele landbouwopleiding is een pluspunt (bv. Landwijzer, agroforestry)


WAT BIEDEN WE JOU AAN?
 • Een gevarieerde droomjob voor al wie creatief en duurzaam in stadslandbouw wil bezig zijn
 • De mogelijkheid om door te groeien tot een dakmoestuin expert
 • Een uitdagende werkplek met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

 • Een halftijdse betrekking (2 of 3 dagen in de week) om zo snel mogelijk te starten.

 • Een competitief loon

 • Een aantrekkelijke werkplek in bedrijvencentrum De Punt te Gentbrugge

 • Positieve werkomgeving gecombineerd met een doe-mentaliteit

 • Een fantastisch team dat zich 100 % inzet voor ROOF FOOD

 • Mogelijkheid om op termijn tot het kapitaal toe te treden


HEB JE INTERESSE?
Stuur uw kandidatuur (cv en vooral motivatiebrief) ten laatste op 27 januari naar sabien@rooffood.be. De week nadien laten we weten wie uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek. De gesprekken gaan door op donderdag 7 februari.

Wij hebben enkel oog voor competenties. Leeftijd, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking, afkomst en nationaliteit zijn voor ROOF FOOD niet relevant voor het uitoefenen van een job.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Sabien Windels, +32 479 71 72 11.

daktuin

Recente blog items


A3CC2F9F_42CC_40BD_9D7F_3D6EF7BF324E.jpeg

Unieke opportuniteit. Stel je kandidaat voor 1 oktober!
7209C64E_2446_4247_9AFD_F04FEEC72670.jpeg

Na zeven jaren vol mooie avonturen heb ik beslist om Roof Food stop te zetten.
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg

Binnenkort extra moestuin ruimte! Word jij ook dakboer?