zondag 3 mei 2020

Dakdiner wordt dakshop

Mevrouw Corona strooit roeit in onze kookpotten. Social distancing in ons dakrestaurant wordt moeilijk en ook plexiplaten aan onze gemeenschappelijke daktafel vinden wij maar niets. Daarom gaan de dakdiners dit jaar helaas niet door. Ja, dat is verdomd jammer.

Maar er is ook goed nieuws.

Al sinds 2015 brengt Roof Food mensen in contact met gezonde en lokale voeding. Op onze zomerse dakdiners prikkelden we jullie smaakpapillen met delicatessen gekweekt op ons dak. Een fantastische ervaring waar we nog steeds met heimwee aan terugdenken. Maar onze ambitie reikt verder. Het is onze droom om de stad eetbaar te vergroenen.

Jonathan Van Houtte, onze dakboer en gepassioneerd moestuinierder, verzamelt al sinds z’n kindertijd unieke rassen en maakt eigen kruisingen. Met een voorliefde voor tomaat reisde hij de wereld rond op zoek naar unieke zaden. Zijn verzameling aan tomaten telt 250 verschillende soorten, in alle geuren en kleuren, smaken en texturen. Vorig jaar oogstten we op het dak hiervan meer dan 50 verschillende soorten.

*

We speelden al even met het idee, maar nu Corona de plak zwaait, hebben we beslist om deze schat aan biodiversiteit te delen met het brede publiek.

Niet zonder trots presenteren we daarom onze dakshop, de nieuwe moestuinwinkel van ROOF FOOD.

*

*

WAT KAN JE ER VINDEN?

Bij ons vind je moestuinplanten die je op dit moment van het seizoen kan planten. De plantjes zijn opgekweekt tot de perfecte grootte om succesvol bij jou thuis te gedijen. Het plantgoed dat we aanbieden werd geselecteerd op robuustheid en smaak, maar ook op kleur en rendement. Denk aan paprika, tomaat, boontjes, salades, kolen, wilde venkel, komkommer, courgette, augurk, pompoen en zo veel meer.

Ook kruiden hebben wij in ons assortiment: basilicum, peterselie en tijm, maar net zo goed zeldzame kruiden zoals zeepkruid, zeevenkel en oesterblad.

Opgelet, op is op. Wees er dus tijdig bij.

Heb je geen tuin maar enkel een terras? Niet getreurd, wij selecteerden rassen die het zelfs béter doen in pot dan in volle grond. Met onze potgrond, wormencompost en substraat kan je onmiddellijk aan de slag om van jouw terras een ware snoepwinkel te maken.

Kom je bestelling afhalen en laat je inspireren door onze dakmoestuin. Snuister even rond op ons dak en ontdek nieuwe soorten zoals kiwibes, ajuinboom en engelwortel. Onze moestuin telt maar liefst 200 verschillen soorten planten, kruiden en bomen.

*

HOE WERKT HET?

1. Koop je plantgoed, kruiden en potgrond online in onze dakshop.

2. Kom je bestelling afhalen op vrijdag of zaterdag (kies een tijdslot en vermijd zo grote groepen of lange wachtrijen).

3. Ga aan de slag in jouw tuin of op je terras.

Je kan vanaf woensdag 6 mei bestellen. Trouwe nieuwsbrieflezers worden als eerste op de hoogte gebracht. Het eerste afhaalmoment vindt plaats op 15 en 16 mei. Vanaf 15 mei vriest het namelijk niet meer 's nachts. Dat hebben de Ijsheiligen beslist. Zo kan je met een gerust hart al jouw plantjes direct in de aarde steken.

*

IK WIL NAAR DE DAKSHOP

*

*

Tot binnenkort op ons dak!

*

groene daken rooffood
oogst tomaten rooffood

Recente blog items


A3CC2F9F_42CC_40BD_9D7F_3D6EF7BF324E.jpeg

Unieke opportuniteit. Stel je kandidaat voor 1 oktober!
7209C64E_2446_4247_9AFD_F04FEEC72670.jpeg

Na zeven jaren vol mooie avonturen heb ik beslist om Roof Food stop te zetten.
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg

Binnenkort extra moestuin ruimte! Word jij ook dakboer?