dinsdag 23 juni 2020

8 redenen waarom de dakshop perfect is voor iedere moestuin

Heb je interesse om je eigen moestuin te beginnen? Of heb je al wat ervaring, maar wil je je assortiment wat uitbreiden? De dakshop van Roof Food heeft de beste producten om jou op weg te helpen, ongeacht hoe beperkt je ruimte voor een moestuin is, of hoeveel kennis je hebt. Onze dakshop is telkens open in het voorjaar om jullie te voorzien van kwalitatief plantgoed.

Sabien en Jonathan hebben zorgvuldig een assortiment samengesteld dat iedereen plezier in de tuin oplevert. Hier zijn 8 redenen om met onze kruiden, ons plantgoed en onze potgrond aan de slag te gaan!

1. Eén en al passie

Roof Food is ontstaan vanuit een passie. Als stadsmus miste Sabien de natuur en wou ze mensen terug verbinden met voeding. Daarom richtte ze Roof Food op: een coöperatieve vennootschap die de stad eetbaar wil vergroenen.

Hiervoor werkt ze samen met dakboer Jonathan, die al op jonge leeftijd de liefde voor de moestuin meekreeg van zijn grootvader. Op latere leeftijd werd hij ook gefascineerd door stadslandbouw, waardoor hij zich in zijn nopjes voelt op het dak van Roof Food.

Roof Food viert dit jaar haar vijfde verjaardag. Jonathan en Sabien weten ondertussen het beste uit hun dakmoestuin te halen.

2. Toegankelijk assortiment

Roof Food ondersteunt iedereen die wil moestuinieren, of je nu een moestuin hebt of niet. De rassen in onze dakshop zijn makkelijk in onderhoud, waardoor je er meteen mee aan de slag kan, ongeacht je ervaring als moestuinier.

We hebben er zelfs voor gezorgd dat je niet per se een tuin of plot nodig hebt om je eerste stappen als kweker te zetten. Een groot deel van ons assortiment is geschikt om in potten te planten. Je kan de dakshop filteren op planten die geschikt zijn voor teelt in pot. Deze plantjes blijven ook beperkt in grootte, zodat je moestuin of bloembak niet compleet overwoekerd wordt.

3. Unieke soorten

Bij Roof Food vind je een uitgebreide selectie aan groenten, kruiden en bloemen. Voor de ervaren moestuinier selecteerden we meer unieke rassen, die dakboer Jonathan door de jaren heen verzamelde. Ze zien er niet alleen wat anders uit, maar hebben ook hun eigen unieke smaak. Hierdoor vormen ze een ideale toevoeging aan de gerechten waar je van houdt.

4. Sterke soorten

De rassen in de Dakshop zijn niet enkel makkelijk in onderhoud, ze kunnen ook tegen een stootje. Ze zijn zeer weerbaar tegen ziekten en insectenvraat. Waar mogelijk selecteerden we rassen die wintervast zijn, waardoor ze het Belgische klimaat goed kunnen overleven.

En misschien nog het belangrijkst van allemaal: alle soorten die je bij Roof Food kan kopen hebben een sterk rendement. Ze leveren allemaal sterke oogsten, waardoor je werk rijkelijk beloond zal worden!

5. De lekkerste soorten

Alle voorgaande redenen zouden tenietgedaan worden als de groenten die je kweekt niet lekker zouden zijn. De smaak van de vrucht is echter de belangrijkste factor geweest in de selectie van ons aanbod. Wanneer jouw planten klaar zijn om te oogsten, zul je dus niet enkel met een voldaan gevoel kunnen terugkijken op je werk, maar zul je het resultaat met veel smaak kunnen opeten.

6. Timemanagement

Er komt veel kijken bij het onderhouden van een moestuin. Daar zijn wij ons ook bewust van, en we willen jou zo goed mogelijk bijstaan. Daarom selecteerden we voor onze dakshop enkel plantgoed dat na aankoop meteen de grond in mag. Zo moet je niet meer op zoek gaan naar wanneer wat moet gepland worden.

Bij het afhalen van je bestelling beantwoorden we jouw vragen over de aanplant. Verdere info zal je altijd kunnen terugvinden in onze productomschrijvingen.

7. Plantaardige potgrond

De potgrond die je kan vinden in onze dakshop is 100 % plantaardig en biologisch, zonder chemische toevoegingen of dierlijke producten. Dat maakt onze potgrond vriendelijk voor de planeet én geschikt voor biologische en veganistische teelt. Je kan altijd nog wormenmest bijkopen om deze voedingbodem voor je planten nog wat voedzamer te maken, wanneer het nodig zou zijn.

Het rijke bodemleven zorgt uiteindelijk voor een indrukwekkende én gezonde oogst.

8. Terug naar het ambacht

Om terug dichter bij onze voeding te staan, gaat er volgens ons niets boven het ambachtelijk werk in de moestuin. Ga aan de slag met je eigen plantgoed, en ontdek hoe je niet alleen voeding voor je lichaam kweekt, maar dat het kweken ook je geest voedt. Ontdek de voldoening die je voelt wanneer je merkt hoe je kleine spruit iedere dag weer een beetje groeit!

Elk zaadje glijdt door de vingers van Jonathan. Bij elk zaadje of elke plant kijken we welke zorg deze specifiek nodig heeft. Dat maakt het niet alleen persoonlijker, maar het zorgt ervoor dat we jullie enkel met de beste producten naar huis laten gaan.

Zin gekregen om aan de slag te gaan? Onze dakshop gaat terug open in het voorjaar 2021. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte gebracht te worden van nieuwigheden in ons aanbod.

dakboer en dakboerin rooffood
plantgoed rooffood breed
peruaanse postelein plantgoed
palmkool moestuinieren
dropplant plantgoed

Recente blog items


A3CC2F9F_42CC_40BD_9D7F_3D6EF7BF324E.jpeg

Unieke opportuniteit. Stel je kandidaat voor 1 oktober!
7209C64E_2446_4247_9AFD_F04FEEC72670.jpeg

Na zeven jaren vol mooie avonturen heb ik beslist om Roof Food stop te zetten.
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg

Binnenkort extra moestuin ruimte! Word jij ook dakboer?