dinsdag 30 juni 2020

Ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn

ROOF FOOD vierde dit jaar haar vijfde verjaardag. Het groen achter onze oren zijn we gaandeweg kwijtgeraakt, onze groene vingers hebben we gelukkig nog steeds.

Vijf jaar geleden begon ik met veel enthousiasme en een gezonde brok naïviteit aan het ROOF FOOD avontuur. De stad eetbaar vergroenen en mensen in verbinding met brengen met natuur en voeding, daar deed - en doe - ik het voor.

Maar de weg naar Rome is lang. De laatste 5 jaar waren dan ook de grootste leerschool uit mijn leven; een persoonlijke en professionele ontdekkingsreis met veel vallen en opstaan.

Tijdens de lockdown periode kreeg ik de kans om stil te staan bij alles wat zich de laatste jaren had afgespeeld. Na vele momenten van reflectie en inzicht, maakte ik uiteindelijk nieuwe keuzes. Bewuste keuzes waar zowel de organisatie als ikzelf beter van worden.

Het maken van keuzes vergt moed, realiteitszin en een bewustzijn over wat je echt belangrijk vindt. Ik liet me bijstaan in deze ontwikkeling door Happonomy, een organisatie dat waardengedreven ondernemers helpt om hun missie op een realistische manier in de praktijk te brengen.

Ik heb beslist om mijn verhaal met jullie te delen, Ik geloof dat het delen van onze kwetsbaarheden ons vooruit kan helpen in deze soms verwarrende en onzekere tijden.

Dit najaar breng ik jullie een tiendelige reportage over ondernemen, het leven zoals het is.


Lees hier mijn eerste verhaal: een terugblik op 5 jaar ROOF FOOD.

Warme groet,

Sabien


Deze reportage is mede tot stand gekomen dankzij Happonomy en Vlaanderen Circulair.

Recente blog items


A3CC2F9F_42CC_40BD_9D7F_3D6EF7BF324E.jpeg

Unieke opportuniteit. Stel je kandidaat voor 1 oktober!
7209C64E_2446_4247_9AFD_F04FEEC72670.jpeg

Na zeven jaren vol mooie avonturen heb ik beslist om Roof Food stop te zetten.
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg

Binnenkort extra moestuin ruimte! Word jij ook dakboer?