vrijdag 10 juli 2020

Toekomstige bewoners Nieuwe Dokken bouwen eigen moestuin samen met ROOF FOOD

In het noordoosten van Gent aan het 100 meter brede Handelsdok, wordt de Nieuwe Dokken gebouwd. Centraal in deze nieuwe, circulaire woonwijk is de collectieve moestuin van 500m² met serre en omringd door fruitbomen en struiken. De toekomstige bewoners zullen er kunnen moestuinieren en genieten van de oogst.

Trots zijn we om aan te kondigen dat ROOF FOOD, pionier in stadslandbouw, deze eerste collectieve stadsmoestuin mee helpt realiseren. Onder onze begeleiding zullen de bewoners zelf hun moestuin mee ontwerpen, aanleggen en onderhouden. In het najaar komen we voor het eerst samen met de toekomstige bewoners.

Benieuwd naar hoe we dit gaan aanpakken? Lees er meer over in dit artikel.

ROOF FOOD adviseert bouwpromotoren

Ondanks het economisch en maatschappelijk potentieel van dakmoestuinen en stadslandbouw, kunnen we de succesvolle projecten in Belgie nog steeds op één hand tellen. Volgens ons komt dit door een te grote onzekerheid. Wat kost zo'n dakmoestuin? Wat doe je met de oogst? Wat moet je bouwtechnisch voorzien? Wat brengt het op? Hoe run je een stadslandbouwproject? Hoe betrek je de mensen die er in gaan werken?

Na 5 jaar ervaring in het uitbaten van een dakmoestuin start ROOF FOOD met advies voor bouwpromotoren in het opzetten van succesvolle stadslandbouwprojecten. We nemen deze onzekerheid weg door het aanbieden van inhoudelijke workshops, het uitvoeren van haalbaarheidsstudies (technisch, financieel en strategisch) en het concreet mee realiseren van concrete projecten.

Wij willen de stad samen eetbaar vergroenen. Join us!

CONTACTEER ONS

Recente blog items


doorwinterde_moestuinierder_Jonathan.JPG

Jonathan leeft voor tomaten. Lees hier enkele gouden tips van dakboer Jonathan.
Jonathan_dakshop.jpg

Ontdek hier meer over hoe we het assortiment van de dakshop selecteren.
opening_6_mei.JPG

Niet zonder trots presenteren we onze dakshop, de nieuwe moestuinwinkel van ROOF FOOD.