zaterdag 18 september 2021

afscheid

Vandaag schrijf ik jullie met een gevoel van melancholie, opluchting en ook wel wat zenuwachtigheid. Vandaag schrijf ik de allerlaatste brief van Roof Food.

Na zeven jaren vol mooie avonturen heb ik beslist om Roof Food stop te zetten. In die tijd hebben we veel dingen gerealiseerd waar ik best trots op ben. Onderweg waren er geen rolmodellen om te volgen, geen best practices om te hanteren, geen leermeesters om me toe te fluisteren. Integendeel, ik zocht nieuwe partnerschappen, ontwikkelde een eigen daksubstraat, ik viel en stond elke keer terug op. Ik waagde me aan de wereld van stadslandbouw en bewandelde de onbetreden paden van het kale daklandschap. Ik was aan het pionieren.

In de natuur zijn pioniers die planten die als eerste kale grond innemen en met hun diepe wortels de voedingsstoffen diep in de aarde naar de oppervlakte brengen. Ze worden ook wel eens onkruid genoemd. Ze maken de aarde terug vruchtbaar. Uiteindelijk maken ze plaats voor andere planten die er beter zullen gedijen.

Ook bij Roof Food is het tijd om plaats te maken voor andere spelers. Roof Food trekt zich terug van het dak en biedt de kans aan anderen om de daktuin nieuw leven in te blazen. Het is nu aan de volgende generatie om de fakkel over te nemen, om het kale stadslandschap te vergroenen en verder te bouwen aan dit verhaal.

Wat zijn nu mijn toekomstplannen?

Roof Food loslaten is één van de moeilijkste dingen die ik al gedaan heb. Het was tenslotte mijn kindje. Nu er een klein wonder groeit in mijn buik, wordt het helder dat dit verhaal voor mij geschreven is. Ik ben dankbaar voor de mooie avonturen, voor jullie steun, voor de mensen met wie ik me heb kunnen omringen, voor de ervaring en mooie leerlessen. Gezonde voeding, natuur en het kleuren buiten de lijntjes blijven voor altijd in mijn hart.

Ik kijk uit naar een nieuwe fase in mijn leven en sta open voor dingen die op mijn pad zullen komen. Een wit blad is het mooiste cadeau dat je als pionier kan krijgen. En vergeet niet, onkruid vergaat niet ;).

Adieu!

Sabien

PS: Benieuwd naar de opportuniteit van de daktuin? Lees er hier meer over.

Recente blog items


A3CC2F9F_42CC_40BD_9D7F_3D6EF7BF324E.jpeg

Unieke opportuniteit. Stel je kandidaat voor 1 oktober!
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg

Binnenkort extra moestuin ruimte! Word jij ook dakboer?
Sabien_en_Eefje_4.jpg

Een collectieve moestuin aanleggen is één ding, hem door buurtbewoners succesvol laten beheren is iets anders.