Unieke daktuin van Roof Food over te nemen
Op het dak van bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge huist een prachtige daktuin. Gedurende vele jaren heeft ROOF FOOD hier verschillende concepten gerealiseerd, zoals de succesvolle dakdiners, de dakshop en laatst ook een collectieve moestuin met mensen uit de buurt. Na 7 jaar pionieren en vele mooie avonturen hebben we beslist om ermee te stoppen. Daarom zijn we op zoek naar een overnemer die de daktuin nieuw leven inblaast.
beschrijving goed
-
ingerichte daktuin van 500 vierkante meter met langdurig gebruiksrecht (zie afbeelding: groen gearceerd gedeelte op eerste verdieping)
-
naastgelegen perceel op begane grond van 500 vierkante meter met langdurig gebruiksrecht (zie afbeelding: groen gearceerd gedeelte op gelijkvloers)
-
er dient enkel een overnameprijs betaald worden, verder wordt geen huur gevraagd voor het gebruiksrecht
De dakmoestuin van Roof Food was de eerste dakmoestuin in Vlaanderen van deze omvang en werd aangelegd met hoogwaardig materialen zoals een eigen ontwikkeld substraat en resistente dakbeplanting.
daktuin
perceel op begane grond
Locatie
De dakmoestuin en het grondgebonden perceel zijn gelegen op en rond bedrijvencentrum De Punt in het hartje van Gentbrugge. De Punt is een broedplaats voor ondernemers met ondernemers ideeën. Daarbij geeft ze extra aandacht aan bedrijven die sociaal en duurzaam ondernemen. Momenteel huisvest De Punt meer dan 100 bewoners, van kleine starters tot meer gevestigde bedrijven. De Punt maakt deel uit van het grotere bedrijventerrein ‘Gentbrugge II’. De Punt is uitstekend gelegen en is vlot bereikbaar met de fiets (vlakbij fietsknooppunt 72 aan de Schelde) en met de auto (vlakbij afrit E17/E40). De Punt draagt de daktuin een warm hart toe en stelt zich constructief op om samen met de toekomstige overnemer de mogelijkheden te bekijken.
Inspiratie
Het dak heeft tal van mogelijkheden tot het uitbouwen van een succesvolle commerciële zaak (horeca, eventlocatie, teambuilding of workshops, bloemenatelier, educatie, ..), een inspirerende vergaderplek of kantoor en/of een goedwerkende non-profit organisatie zoals een moestuincollectief. Ter inspiratie delen we enkele van de concepten die Roof Food er heeft gerealiseerd:
-
De dakdiners:
-
een zomers pop-up restaurant waar beleving en korte-keten centraal staan: een 5 gangen menu met groenten uit de tuin voorafgegaan door een rondleiding van de boer.
-
een schot in de roos: elk jaar (1200 couverts) uitverkocht in slechts 3 dagen, met een wachtlijst van 300 personen.
-
Let op, het dak beschikt (nog) niet over een binnenruimte. Het dak beschikt wel over een aparte toegang.
-
-
De dakshop:
-
tijdens de lockdown werd het dakrestaurant omgebouwd tot moestuinwinkel waar plantgoed werd verkocht.
-
*
-
Het moestuincollectief:
-
Momenteel wordt de daktuin en het perceel beneden beheerd door een groep van enthousiaste buurtbewoners die samen moestuinieren. Zij huren momenteel het dak aan Roof Food. Ook een goed werkende vzw met enthousiaste moestuiniers kan het gebruiksrecht overnemen tegen een overnameprijs.
-
Procedure
-
Open kijkdag: maandag 27 september (inschrijving is niet nodig)
-
eerste rondleiding: 18u-19u: aanmelden stipt om 18u aan het onthaal van De Punt
-
tweede rondleiding: 19u-20u: aanmelden stipt om 19u aan het onthaal van De Punt
-
-
Stel je kandidaat voor 1 oktober via dit invulformulier
-
Op 7 oktober ontmoeten we elkaar voor een kennismakingsgesprek waar je al je vragen kan stellen. Vul een passend tijdslot via de doodle op het invulformulier.
-
14 oktober: deadline voor intentieovereenkomst
Heb je intussen vragen? Neem contact op via pakhetdak@rooffood.be of 0479717211.