WIL JE ZELF DAKBOER(IN) WORDEN?

Wil jij ook in groepsverband bijleren over moestuinieren en samen aan de slag gaan met een groep van bezige buren? Ondertussen is er al een groep van 15 enthousiaste dakboeren bezig. Wij zijn druk in de weer met het creëren van extra moestuinruimte waardoor er vanaf oktober extra plaatsen vrijkomen.

*

SCHRIJF JE IN OP DE WACHTLIJST

*in september nemen we contact met je op om kennis te maken.

*

HOE WERKT HET?

  • Voor 50 euro per persoon per maand krijg je toegang tot 500 vierkante meter dakmoestuin met tal van vaste planten en 500 vierkante meter moestuin op begane grond. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

  • Regenwater, elektriciteit en gebruik van tent en (grote) moestuinmaterialen zijn inbegrepen in de prijs.

  • De daktuin heeft meer dan 50 vaste planten (struiken, bomen, kruiden) waar jullie ook van kunnen genieten.

  • ROOF FOOD zorgt 1 x per seizoen voor een inhoudelijke workshop en meewerkdag waar de werking van de vzw wordt besproken en verbeterd.

  • Maximaal aantal deelnemers is 25.

  • Je krijgt 24/7 toegang tot de daktuin. Wil je komen genieten van de tuin ? Dat kan op elk moment.

1BB0364F_F0B7_466C_9A95_7892D3CB9671.JPG
onze waarden

Collectief

We gaan als groep aan de slag in de moestuin. Dit houdt in dat taken verdeeld worden en gewerkt wordt aan een gemeenschappelijk gedragen visie voor de moestuin. Er wordt daarbij telkens rekening gehouden met ieder z’n talent. We werken aan een open communicatie en zoeken telkens naar constructieve en pragmatische oplossingen. We rekenen op solidariteit en inzet van elk individu om dit mooi gemeenschapsproject continuïteit te bieden.


Diversiteit

We streven naar een diverse groep. met verschillende niveaus van ervaring, verschillende talenten en zoeken naar een passende plek voor iedereen in de groep. Diversiteit maakt ons rijker en veerkrachtig.

Continu leren

We willen niet in de theorie blijven hangen, maar zoeken naar een geschikte manier om deze moestuin te beheren, op maat van de groep. Daarom gaan we experimenteren en dingen uittesten die we vervolgens evalueren en bijschaven. We zien de moestuin en het groepsgebeuren als een continue leerschool om zo naar een goed werkende gemeenschapstuin te werken. De focus van het project ligt op het moestuinieren en het bijleren.


Actief

We werken naar een zelfsturende gemeenschap met een eigen vzw structuur dat instaat voor het beheer van de moestuin. In het volledige proces houden we een actieve houding aan. Als er moeilijkheden of problemen zijn, dan proberen we telkens zelf met een constructieve oplossing te komen.


Plezier

Laat ons vooral plezier maken. De wereld is al serieus genoeg.
7E912FCC_1DBC_4BA9_91F2_FC8BCE2914A4.jpg
13AF0AAB_DC69_4769_B198_F81AF8BC1322.jpeg
66C6AD27_33FF_47F2_A501_48BB449E268E.jpeg