Al sinds 2015 brengt Roof Food mensen in contact met gezonde en lokale voeding. Op onze zomerse dakdiners prikkelden we jullie smaakpapillen met delicatessen gekweekt op ons dak. Een fantastische ervaring waar we nog steeds met heimwee aan terugdenken. Maar onze ambitie reikt verder. Het is onze droom om de stad eetbaar te vergroenen.

*

Jonathan Van Houtte, onze dakboer en gepassioneerd moestuinierder, verzamelt al sinds z’n kindertijd unieke rassen en maakt eigen kruisingen. Met een voorliefde voor tomaat reisde hij de wereld rond op zoek naar unieke zaden. Zijn verzameling aan tomaten telt 250 verschillende soorten, in alle geuren en kleuren, smaken en texturen. Vorig jaar oogsten we op het dak hiervan meer dan 50 verschillende soorten.

*

We speelden al even met het idee, maar nu Corona met de plak zwaait, hebben we beslist om deze schat aan biodiversiteit te delen met het brede publiek.

Niet zonder trots presenteren we daarom onze dakshop, de nieuwe moestuinwinkel van ROOF FOOD.

*

BEZOEK NU ONZE DAKSHOP

*

*