KORTE CATERING

Duurzaamheid en korte keten zijn voor ons een gegeven. Het doorlopen van alle schakels uit de keten zorgt voor meer creativiteit, meer transparantie en minder verspilling. Wat u op uw bord krijgt is bij ons als zaadje begonnen. Op onze dakmoestuin kweken we vooral vergeten rassen, kruiden en bladgewassen, producten die kraakvers op hun best zijn. Wat we tekort komen bestellen we bij bij lokale bioboeren.

Seizoensgebonden ingrediënten zijn voor ons de logica zelve. Inspiratie gaan we halen daar waar hij waait. We luisteren naar wat de tuin ons op dat moment te bieden heeft en stellen aan de hand daarvan de gerechten samen. Onze keuken is dan ook puur, met respect voor het product en toch een tikkeltje experimenteel.

Wij gebruiken de tuin en keuken als laboratorium. De hele plant mag in de pot: venkelschermen, wortelloof, de bladeren van een rode biet of het groen van een bloemkool. Als planten in bloei gaan, gebruiken we de bloemen en hun zaadbommetjes, daar alle smaak zich op dat moment daar heeft verzameld. Zonde om ze niet op te eten!

-

Bij overvloedige oogst gaan we inmaken, maken we olie en poeder om doorheen het jaar te gebruiken.

-

Ons professionele keukenteam kookt op maat. Wij hebben bijgevolg nooit veel overschot. Mochten er dan toch restjes zijn, dan staan onze fantastische studenten, die ons op grotere opdrachten bijstaan, steeds paraat. Zij worden vriendelijk verzocht – en blijken bijzonder gewillig – om potjes mee te brengen voor eventuele kliekjes. Zijn er dan nog overschotjes? Dan zijn de ROOF FOOD-collega’s gelukkig grote eters.

-

Als teambuilding activiteit gaan wij jaarlijks appels plukken om te sappen. Doorheen het jaar gaan we wildplukken in de stad en maken met de buit siropen en limonades. Bij ons kan je proeven van bvb. duindoorn- of magnolialimonade. Biologische wijn en bier wordt streng geselecteerd.

-

Wegwerpverpakking is bij ons uit den boze. Alles wordt verpakt of geserveerd in onze weckbokalen of op charmant servies

-

In de mate van het mogelijke transporteren wij met de fiets. Voor wat niet meer op de fiets past schakelen wij cambio in.

Hoort u ons het zelf graag vertellen? Bekijk dan hier het filmpje van Stiching van de Toekomstige Generaties.