erwtensoep met munt en koriander

Pea_Soup_11_1024x682.jpg

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 750 g erwtjes, vers of uit de diepvries
  • 50 g verse koriander
  • Een half bosje verse muntblaadjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ½  l bouillon

Bereiding

Stoof de ui en look samen met de gemalen koriander gedurende 3 minuten.

Doe er dan de erwtjes bij en laat nog een paar minuten op een laag vuurtje staan terwijl je blijft roeren.  Nu kan de bouillon erbij en wat peper en zout.

Laat 20 minuten sudderen en haal van het vuur. Snijd de verse kruiden fijn. Hou een beetje aan de kant voor garnering en mix de rest samen met de soep glad. Proef en kruid af naar smaak.

Deze soep is ook koud lekker.