knolseldersoep met geroosterde amandelschilfers

DSC8128.JPG

Ingredi├źnten

voor 4 personen:

  • 1 knolselder (750g)
  • 1 aardappel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • bouillon
  • flesje witbier
  • amandelschilfers
  • een likje room voor de liefhebbers
  • peper en zout

Bereiding

De ui glazig stoven. Daarbij de knolselder, selder en aardappel, die je in grove blokken hebt gesneden nog een paar minuten bakken.

 De groenten ongeveer 2 vingers onder water zetten. Nu kan ook de bouillon, de peper en het zout erbij. De soep 20 minuten laten doorkoken tot alle groentjes gaar zijn. Ondertussen kan je de amandelschilfers roosteren. Gewoon het zakje uitgieten in een hete pan (zonder olie) en wachten tot je hele keuken geurt naar lekkers. Onder voortdurend roeren want nootjes en zaadjes roosteren is dankbaar maar het kan ook heel snel fout lopen.                                                                                           

De soep mixen en een flesje witbier, samen met het eventuele likje room toevoegen. Het bier giet je er pas op het einde bij zodat de smaak behouden blijft. Alles nog eens 5 minuutjes laten koken om de alcohol te laten verdampen.