stoofpotje van witloof en radicchio

DSC9044.JPG

Ingredi├źnten

voor 4 personen :

  • 1 radicchio
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 pakje mozarella (125g) in blokjes
  • 4 teentjes look, in schijfjes
  • 1 ui, in ringen
  • 10 zongedroogde tomaatjes, gehakt
  • Een handje geroosterde walnoten

Bereiding

Snijd de radicchio in fijne sliertjes en de witloof in de lengte in staafjes. Verhit wat olie in de pan en oefen genoeg geduld om de ui te laten karameliseren. Doe er als de ui bijna gaar is de look bij en laat nog even garen. Nu mag de radicchio en witloof erbij. Blijf af en toe roeren, maar niet te veel. Witloof wordt zoeter als hij mooi bruin mag worden. Kruid af met peper en zout. Als de groenten gaar zijn het vuur afzetten en de tomaatjes en mozarella erdoor mengen.

Is zowel warm als op kamertemperatuur lekker. Dit is ook een lekkere vulling voor bladerdeegflapjes.