referenties
De Patio, Shirley Van den Driessche

Maandag 3 oktober trokken we met z'n 19'en naar Gentbrugge voor een personeelsdag.
Voor de meesten was de inhoud van de dag een mysterie, maar algauw voelden we ons met z'n allen thuis op het dak van ROOF FOOD. We werden opgedeeld in groepjes: een groepje mocht een moestuinbak maken, een groepje kon kruiden en planten nader leren kennen en selecteren naar wens en nog een groep sloeg aan het kokkerellen.


De sfeer zat goed, de info was talrijk en inspirerend, gestuurd door een boeiende ploeg van 3 stuks jonge spring-in't -veld. Kers op de taart was het heerlijke, zelf samen gestelde middagmaal waarbij elkeen onder de indruk was van de smaak. Ons team keerde voldaan en met 2 zelf gecreëerde moestuinbakken terug richting Brugge. We praten nog steeds over de bezieling, durf en ideeën van het team van ROOF FOOD!

DSC6362.JPG
DSC6131.JPG
DSC6330.JPG

schoolgemeenschap Houtland, Carine Lamote

2 oktober, een pedagogische studiedag op een zonovergoten dakterras op het vierde verdiep van een industrieel gebouw, Roof Food :
een unieke plek in Gent
een uniek groen, duurzaam én gezond project
met een duidelijke visie en missie,
ecologisich én economisch.
Gastvrij, groepsvormend, gezellig
en vooral lekker.
We genoten met volle teugen en deden heel wat inspiratie op voor ons schoolproject.
Santé
DSC2369.JPG
DSC2438_2.JPG
DSC2412.JPG

EEEF2015, Olivier Bloeyaert

Samen eten op een stadsdak? Op zich niet zo innovatief tot je hoort dat de groenten op datzelfde dak gekweekt zijn in een heuse dakmoestuin. En dat onder de leiding van een twintiger die de sociale economie een warm hart toedraagt. Roof Food werd direct de ideale lunch voor het European Economic Experts' Forum dat innovatie, leiderschap en duurzame economische groei wilt promoten in heel Europa. 

 

Hoewel ik alle vertrouwen had in de Gentse medeorganisatoren die Roof Food hadden voorgesteld was ik toch erg benieuwd om te zien én vooral te proeven wat Sabien en Nine voor ons in petto hadden. Het zonnetje hadden we al mee op zaterdag 2 oktober dus we konden buiten genieten van een fantastisch buffet vol vegetarische lekkernijen. Daarna kregen we van Sabien een uitleg over het huidige Roof Food, de toekomstplannen en haar mede sociaal-ecologische entrepreneurs in Gent en daarbuiten. 

 

Bij het terugrijden naar onze congreslocatie waren verschillende Europese deelnemers al aan het dromen van een Roof Food in hun stad. Niet in de eerste plaats ikzelf. En zeg nu zelf Sabien, uitbreiden naar een stad waar ze je taal spreken en dezelfde regelgeving hebben is gemakkelijker dan naar het buitenland te trekken dus ik stel voor dat je Leuven als volgende locatie kiest. Je hebt al zeker 1 klant voor je Leuvense dakschotels!
DSC2472.JPG
DSC2487_2.JPG
DSC2484.JPG