RONDLEIDING EN LEZINGEN

Hoera! Vanaf nu organiseren we terug rondleidingen op ons dak. Ons dak is groot genoeg om veilig groepen tot 30 personen te ontvangen.

*

Meer weten over stadslandbouw, dakmoestuinen of sociaal ondernemerschap? Kom proeven van ons dak.

*

*

*

Graag nodigen we jullie uit op de eerste dakmoestuin van België.

We verwelkomen jullie met een huisgemaakt drankje en vertellen je alles over onze visie en werking. We nemen je mee op de daktuin (500 vierkante meter) waar meer dan 400 soorten kruiden, bloemen en gewassen bloeien. Deelnemers leren er over duurzame steden, stadslandbouw en dakmoestuinen.

*

BOEK NU EEN RONDLEIDING

*

kyvkc25ducnmic2joawh.jpg praktisch
Een rondleiding duurt 1 uur. Enkel voor groepen (10 tot 50 personen). Rondleidingen worden heel het jaar door georganiseerd en gaan door bij ROOF FOOD in/op bedrijvencentrum De Punt.
Images_aspx.jpeg vergaderzalen
Graag een rondleiding combineren met een vergadering ? Bedrijvencentrum De Punt beschikt over een waaier aan lichtrijke vergaderzalen en eventruimtes.
lezingen.JPG lezingen
Graag wat meer in de diepte? Boek een uitgebreide rondleiding bij dakboer Jonathan of combineer met een lezing van oprichter Sabien. Een specifieke interesse? Wij leggen er graag de nadruk op.

HOE WORDEN DE RONDLEIDINGEN GESMAAKT?

Op 15 januari 2020 bezochten medewerkers van Rikolto samen met 11 leerlingen van het Sint-Pietersinstituut en het Atheneum Gentbrugge uit Gent de daktuin van RoofFood. We werden weggeblazen, niet alleen door de wind op het dak, maar ook door het enthousiasme en de kennis van Sabien en Jonathan. Eerst kregen we adhv een presentatie uitleg over stadslandbouw en hoe je zo’n projecten economisch en sociaal leefbaar maakt. Daarbij konden we ons tegoed doen aan een lekker drankje op basis van geranium of vlierbloesem. Het tweede gedeelte ging door op het dak waar Jonathan zijn kennis, kunde en passie met ons deelde. Een echte aanrader!