RONDLEIDING EN LEZINGEN

Meer weten over dakmoestuinen, gemeenschapstuinen en stadslandbouw? Laat je verrassen door ons dak.

*

*

*

Graag nodigen we jullie uit op de eerste dakmoestuin van België.

We nemen je mee op de daktuin (500 vierkante meter) waar meer dan 400 soorten kruiden, bloemen en gewassen bloeien. Deelnemers leren er over duurzame steden, stadslandbouw en dakmoestuinen. De rondleiding wordt gegeven door één van de dakboeren. Met de inkomsten wordt de werking van de vzw dakboeren gefinancierd.

Prijs: Groepen (max. 30 personen, 1u) : € 125 excl. BTW / € 150 incl. BTW.

*

BOEK NU EEN RONDLEIDING

*

kyvkc25ducnmic2joawh.jpg praktisch
Een rondleiding duurt 1 uur. Enkel voor groepen (10 tot 50 personen). Rondleidingen worden heel het jaar door georganiseerd en gaan door bij ROOF FOOD in/op bedrijvencentrum De Punt.
Images_aspx.jpeg vergaderzalen
Graag een rondleiding combineren met een vergadering ? Bedrijvencentrum De Punt beschikt over een waaier aan lichtrijke vergaderzalen en eventruimtes.
lezingen.JPG lezingen
Graag wat meer in de diepte? Boek een lezing bij oprichter Sabien over sociaal ondernemerschap en stadslandbouw of duurzame steden en de rol van de stad . Sabien geeft een theoretisch kader telkens aangespekt met bakken ervaring.

HOE WORDEN DE RONDLEIDINGEN EN LEZINGEN GESMAAKT?

Een unieke plek in Gent, een prachtig groen, duurzaam én gezond project met een duidelijke visie en missie, ecologisch én economisch. Gastvrij, groepsvormend, gezellig en vooral lekker.

Sabien van ROOF FOOD heeft op een boeiende manier het concept van haar dakmoestuin toegelicht op het webinar van Happonomy en Smart Aquaponics. No-nonsens, to the point en vernieuwend. Waar een wil is, is altijd een weg. Hopelijk mogen er nog vele gelijkaardige stadslandbouwprojecten volgen.

Tijdens de lezing over collectieve stadsmoestuinen en korte ketenlandbouw in de module 'Circulaire stedenbouw' van het nieuwe postgraduaat Circulair Bouwen van Howest en VIBE vertelde Sabien Windels enthousiast en vanuit ervaring als oprichtster van Roof Food over de verschillende vormen van stadslandbouw: van voedselbos over dakmoestuinen tot aquaponics. Ook wist ze enkele boeiende theoretische denkkaders en rekenmodellen uit de doeken te doen. 'Kunnen we met korte ketenlandbouw zelfvoorzienend zijn?' Ook het beleid van de stad Gent m.b.t. korte ketenlandbouw kwam uitvoerig aan bod. Het was een heel inspirerende lezing die ons aan het denken heeft gezet en ons handvaten heeft aangereikt om stadslandbouw te integreren in onze projecten.